Дизајн и инженерство

WUJ Дизајн и инженерство

Техничка поддршка

Имаме многу искусни инженери за техничка поддршка.Тие можат вешто да користат Solidworks и друг софтвер за да ги анализираат цртежите за да се осигураат дека производствениот капацитет на WUJ може да ги исполни барањата на цртежите или да дава конструктивни предлози.Нашите инженери исто така можат да конвертираат скици, цртежи или датотеки и модели на AutoCAD во Solidworks формат.Инженерот може да го измери и профилот на абење на истрошените делови и да го спореди со новите делови.Користејќи ги информациите собрани во овој процес, можеме да го оптимизираме дизајнот на резервните делови за да го продолжиме нивниот век на абење.

Дизајн-&-Инженерство1
Дизајн-&-Инженерство2
Дизајн-&-Инженерство3
Дизајн-&-Инженерство4

Технолошки дизајн

Имаме и посебен оддел за технолошки дизајн.Инженерите на одделот за процес дизајнираат свој посебен процес на леење за секој нов производ и дополнително ги оптимизираат производите во процес според повратните информации од одделот за производство и одделот за проверка на квалитетот.Особено за некои сложени производи или производи кои лесно предизвикуваат проблеми за време на процесот на истурање, инженерите на Одделот за процеси ќе спроведат симулациски тестови на производите за да го обезбедат квалитетот на производот во најголема мера.

Дизајн-&-Инженерство5

Изработка и контрола на модели

Нудиме целосна услуга за изработка на шаблони од ЦПУ алуминиумски шаблони за кибрит што се користат во производствените серии со голем обем, до 24 тони лиени шари од дрво, стручно изработени од занаетчии од дрво.

Имаме специјална работилница за мувла за дрво и тим за производство на мувла со богата инспекција.Тие тесно соработуваат со тимот за техничка поддршка, тимот за дизајн на процеси и одделот за инспекција на квалитет за да обезбедат совршен калап за подоцнежното истурање на производите.Нивната изработка е она што додава зошто нашите делови за абење се толку квалитетни.Се разбира, би сакале да им се заблагодариме и на нашите колеги во Одделот за инспекција за квалитет за нивната строга проверка на калапи за да се осигураме дека секој калап ги исполнува барањата на цртежите.

Дизајн-&-Инженерство6
Дизајн-&-Инженерство7
Дизајн-&-Инженерство8
Дизајн-&-Инженерство9